Support Me!

Monday, April 2, 2012

Rombongan Meminang anak dara Pak Hanapiah~









Baru nak update..
Susah sangat nak update blog semenjak dapat penyakit malas..
Mana tidaknya, sekali nak taip je..hantu malas datang...
Hari ni..hantu malas dah tak ada dah..dah kena ikat kot...

Alhamdulillah..Akhirnya qila berjaya kemaskini blog yang kurun lama tak update..
Nak cite lama dah kot cerita Along qila tunang..
Mesti semua dah baca part along qila tunang hari tu kan..
Kali ni nak cerita perjalanan nak ke rumah Pak Hanapiah..

Jangan terkejut...rombongan tunang pun dah satu bas..
Rombongan kahwin nanti jangan terkejut kalau berbas2 (ada ke dalam kamus dewan bahasa)
Mana tidaknya..bapa sendiri buat package umrah..mestilah ada bas sekali..
Kira guna pakai apa yang ada la...
Bagi sesiapa yang berminat nak buat umrah.. search je
 http://www.barakahumhajtravel.com (hasil blog adik saya sendiri buat, sabotaj kakak dia)

Eh...silap tajuk pula..
Cite along tunang tadi..best semuanya..
Orang Kedah best, ramah giler..
Lauk pun banyak..siap ada buah tangan bawa balik naik bas balik KL..
Apa-apa pun tahniah la my beloved brother..
Dah jadi tunangan orang pun...

*Note: Orang tua selalu tanya kan..bila qila nak kahwin??
Nape la tanya qila..x ada jawapan la..
Kalau la qila diberi kuasa untuk memilih, dah lama dah qila buat..
Ni masalah nye..orang yang pilih kita..
(Nak buat p'betulan sikit..bukan pilih kita sebenarnya..Yang benarnya rezeki yang datang bukan boleh dijangka)
So..tunggu je...Boleh??



2 comments:

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

Qila.. ade pembetulan.. bukan "org yang pilih kite".

Jodoh mmg dah tertulis dengan siapa kita akan bersama dan berpisah.. tp kita tak boler beserah kepada takdir untuk tgu orang tu dtg.

Konsep jodoh mcm rezeki.. takde rezeki jatuh dari langit maka takde jgk lah bakal calon suami terbang mcm superman dari langit..

hehe.

aqilah said...

oooo..ye..Insyaallah..betul juga apa yang awak cakap tu..kadang-kadang kita hanya pandai menulis tanpa b'fikir..Kesilapan yang tidak d'sengajakan..Terima kasih sebab betulkan saya..