Support Me!

Thursday, February 3, 2011

Sungai Ulu Kalong~

Percutian tanpa dirancang..Gara-gara my dad yang bercuti..qila mengambil kesempatan m'nyuarakan untuk mandi air terjun plan asal..tapi orang sana cakap better ke sungai je..air terjun tu tak berapa elok nak pergi..Ada gangguan katanya~so lebih baik dengar pesanan orang-orang tua itu..







Memang cantik sangat-sangat kawasannya..Toilet pun ok~dijaga tau..kalau nak buat camping ke, BBQ ke, suma ada tempat khas disediakan...Search google dekat Ulu Yam~ betul2 dekat bawah Genting~
Qila tau tempat ni pun dari kawan-kawan je~ Best juga sekali sekala mandi sungai tau..
Ubah angin..

9 comments:

mr_mrs mikko said...

mcm best jaaaa tmpt ni..
huhuh

aqilah said...

best~try la pergi dulu..

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Bestnye gi piknik kat air terjun. Ramai orang eak waktu cuti-cuti camni.

aqilah said...

ramai sgt2~tapi best..tmpt ok

papabear said...

so temoat ni kat ulu yam. is it jalan pergi genting kalau ikut kuala kubu tu?

n!da said...

waaarrgghh!! bestnye.. da lame xmandi mande nih..

promote la sket cik qilaa..
alamatnye dimane yea?
n_n

aqilah said...

sorry lambat reply~klu msuk highway~msuk bukit beruntung..n msuk kuala kubu ,tapi jgn masuk ke arah genting pula..terus ke ulu yam~ ada signboard kg ulu kalong~ lps tu kalau x sure..tanya je org kg dkt ctu~

zaikodek said...

resort restu bonda ni milik sepenuhnya pakcik saya...setiap kali balik kg saya mesti singgah mandi2...dulu arwah nenek usahakan sebgai dusun buah2an...yg sedihnya x sempat arwah nenek nak tengok resort ni dibangunkan, arwah pergi dulu...dtg lah kalau nak try..terletak di Ulu Kalong, Ulu Yam Bharu..leh ikut jln sg tua, selayang or rawang..tq pd Qilla sbb tlg promote..:)

aqilah said...

u r welcome~enjoy the moment at sg ulu kalong~next time boleh g tido sn pula...